Sloboda pohybu v katalógoch ľudských práv - Kapronczai, Ivana
Problematika slobody pohybu a jej miesto v katalógu ľudských práv. Rozčlenenie ľudských práv z historického pohľadu do troch generácií. Názory viacerých odborníkov na danú problematiku. Postavenie slobody pohybu v troch dimenziách a to v medzinárodnoprávnej, európskoprávnej a ústavnoprávnej. Sloboda pohybu úzko súvisiaca so slobodou pobytu.