Analýza negatívnych externalít tzv. "kreatívneho účtovníctva" podnikov - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Kreatívne účtovníctvo ako nový výraz pre skreslené výkazy. Pojmológia kreatívneho účtovníctva. Úloha ratingových agentúr. Inštitucionálna úprava účtovných štandardov v USA a kreatívne účtovníctvo. Etika kreatívneho účtovníctva. Faktory globalizácie a neregulácie. Window-dressing z pohľadu finančných manažérov a účtovníkov.