Zvýšenie stravného, povinného príspevku zamestnávateľa a daňovo uznaných príspevkov na stravovanie podnikateľa - Dobšovič, Dušan
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky podľa § 5 ods. 2 zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách ustanovilo od 1. 1. 2011 sumy stravného pri tuzemských pracovných cestách v novej výške. Vyplýva to z Opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 533/2010 Z. z. o sumách stravného, ktoré nadobudlo účinnosť dňom vyhlásenia v Zbierke zákonov dňa 29. 12. 2010. Od 1. januára 2011 teda platia nové sumy stravného poskytovaného zamestnancom pri tuzemských pracovných cestách.