Novela zákona o dani z pridanej hodnoty od 1. januára 2011 - Jablonková, Zdenka
V rámci opatrení na zníženie deficitu verejnej správy v súlade s Programovým vyhlásením vlády Slovenskej republiky sa novelou zákona o dani z pridanej hodnoty s účinnosťou od 1. januára 2011 dočasne zvyšuje základná sadzba dane z 19 % na 20 % a súčasne sa zrušuje znížená sadzba dane 6 % na tzv. predaj potravín z dvora (mäso, ryby, mlieko, vajcia, med). Ilustračné príklady.