Pracovný poriadok zamestnávateľa - Gejdošová, Slavomíra
Pracovný poriadok ako základná vnútorná norma, ktorá bližšie špecifikuje ustanovenia zákona č. 311/2001 Z. z. a upravuje jednotný postup pri dodržiavaní a uplatňovaní pracovnoprávnych predpisov. Platnosť a účinnosť pracovného poriadku. Právna záväznosť pracovného poriadku. Zákaz diskriminácie. Pracovný pomer - vznik pracovného pomeru, druhy pracovného pomeru. Dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. Zmeny pracovného pomeru. Skončenie pracovného pomeru. Základné povinnosti zamestnávateľa. Základné povinnosti a práva zamestnanca. Porušenie pracovnej disciplíny. Pracovný čas. Dovolenka. Pracovné cesty. Zodpovednosť zamestnanca a zodpovednosť zamestnávateľa za škodu. Starostlivosť o zamestnancov. Ochrana osobných údajov.