IKT a ich využitie v regionálnom rozvoji cestovného ruchu - Mišúnová, Ema
Informačné a komunikačné technológie (IKT) sa stali v posledných rokoch neoddeliteľnou súčasťou každého človeka. Ako preukázali výsledky viacerých prieskumov podnikanie v cestovnom ruchu, ako vo svete, tak aj u nás sa mení. K týmto zmenám v neposlednom rade prispievajú práve informačné a komunikačné technológie. Špecializovanejšie služby, flexibilné sieťové konfigurácie, a ďalšia integrácia spotrebiteľov do interných obchodných procesov vedú k „smart market places“.