Informatizácia a digitalizácia miestnej samosprávy ako významný prostriedok jej modernizácie - Žárska, Elena, 1955-
Miestna samospráva zatiaľ nebola koncepčne zapojená do procesu informatizácie verejnej správy, hoci rozsah jej kompetencií a zodpovedností má rastúci trend. Autori príspevku na základe originálneho dotazníkového prieskumu zhodnotili vybrané indikátory znalostnej ekonomiky so zameraním na informatizáciu a digitalizáciu miestnej samosprávy. Z výsledkov potom navrhujú odporúčania pre politiku v danej oblasti.