Konference OSN o klimatických změnách - Cempírek, Václav
Rámcová dohoda OSN o klimatických zmenách z roku 1992. Kjótsky protokol z roku 1997, ktorý vstúpil do platnosti až v r. 2005 podpisom Ruskej federácie. Kodaňská dohoda (2009) - rozčarovanie zo záverov konferencie. Konferencia OSN v Cancúne v r. 2010. Mierny pokrok v Cancúne.