Klesla najmä domáca spotreba - Vlčko, Ján
Jednou z najväčších výhod vstupu Slovenska do EÚ pre podnikateľov bolo získanie jednoduchšieho prístupu na trhy všetkých členských krajín. Prekážky, ktoré mnohým firmám bránia v rozširovaní aktivít v ďalších krajinách EÚ. Využívanie finančných zdrojov EÚ. Dopady krízy na slovenské firmy. Zamestnanosť vo firmách.