Chřadnoucí, leč stále perspektivní a smysluplné euro - Zahradník, Petr
Projekt zavedenia jednotnej európskej meny vo všeobecnosti hodnotený ako úspešný a prospešný. Fiškálny problém ako bariéra ekonomického rozvoja. Euro bráni menovým vojnám v Európe. Európska ekonomická koordinácia - nástroj, ktorý by mal európskej ekonomike dodať autoritatívnejší nástroj k posilneniu fiškálnej a makroekonomickej disciplíny.