Rubl ve stínu "války měn" - Svoboda, Karel
Výrazná volatilita eura a špekulácie o jeho možnom konci, poprípade o rozdelení eurozóny na dve časti. Krajiny BRIC - nehomogénna skupina štátov s rôznymi záujmami. Snaha Ruska zvýšiť svoj vplyv na svetové finančné toky. Rusko a menová vojna. Vysoká miera zadlženosti Ruska. Oslabovanie rubľa kvôli domácim faktorom.