Poissonovo rozdelenie - rozdelenia zriedkavých javov - Chajdiak, Jozef
Poissonovo rozdelenie ako jedno z najdôležitejších rozdelení pravdepodobností. Spôsob výpočtu pravdepodobnosti nastatia javu Pr(X=x) a výpočet hodnoty distribučnej funkcie s využitím systému Excel. Ilustračné príklady.