V čom sú šance Európy - Merritt, Giles
Strategické záujmy Európskej únie a utváranie globálnych pravidiel. Národné ekonomiky EÚ a nerovnováha medzi krajinami eurozóny. Demografický problém v dlhodobom horizonte. Klimatické zmeny a rozvojová pomoc. Vlády a európski politici.