Základné princípy zhlukovacej analýzy - Vojtková, Mária, 1966-
Metodologógia rozdelenia objektov štatistického súboru do zhlukov tak, aby objekty patriace do toho istého zhluku si boli blízke, podobné a objekty patriace do rôznych zhlukov si boli vzdialené, odlišné.