Dobiehanie miery zamestnanosti vyspelých ekonomík je závislé od zamestnávania nízkokvalifikovaných - Morvay, Karol, 1973-
Miera zamestnanosti osôb s nízkym stupňom vzdelania. Porovnanie miery zamestnanosti (vek 15-64) v SR , EÚ 27 a SVE. Miera zamestnanosti osôb bez školského vzdelania a so základným vzdelaním. Miera zamestnanosti osôb so stredným vzdelaním. Miera zamestnanosti osôb s terciárnym vzdelaním. Rast pridanej hodnoty a miera zamestnanosti (všetky stupne vzdelania) v SR. Doporučenia pre hospodársku politiku.