Vplyv teoretických koncepcií na formovanie súťažnej politiky a jej výzvy v období globálnej hospodárskej, finančnej a sociálnej krízy - Tokárová, Mária
Základné teoretické otázky tradičnej analýzy konkurencie. Tradičné indikátory vymedzenia relevantného trhu. Komplexná analýza podielu na trhu a trhovej sily. Voľnosť a náklady vstupu a výstupu z trhu. Faktory umožňujúce hodnotiť dané odvetvie ako tzv. prirodzený monopol. Súvislosti inovačnej aktivity a konkrétnej trhovej štruktúry. Inovácie vo vývoji tradičného prístupu - základné fázy vývoja teórií konkurencie, súťaživosti a protimonopolnej politiky.