Analýza vývoja reálnej konvergencie SR ku Európskej únii - Valach, Matej
Teoretické východiská a vymedzenia reálnej konvergencie. Analýza reálnej konvergencie. Ukazovatele reálnej konvergencie. HDP na obyvateľa v parite kúpnej sily. Pomer cenových hladín - Comparative price level. Medziročný nárast reálneho HDP. Trh práce a zamestnanosť. Hodinová produktivita práce v parite kúpnej sily. Hodinová cena práce v EUR. Ukazovateľ výdavkov na vedu a výskum ako percentá HDP.