Nevyhnutnosť prehodnotenia existencie súčasného systému DPH s cieľom minimalizácie daňových únikov - Rabatinová, Marcela, 1977-
Súčasný systém DPH v Európskej únii. Alternatívne systémy k súčasnému systému DPH. Administratívna spolupráca a vzájomná pomoc v oblasti DPH. Formy daňových únikov v oblasti DPH. Príčiny vzniku daňových únikov v oblasti DPH. Kľúčové prvky v boji proti daňovým únikom. Medzinárodné aspekty daňových únikov v oblasti DPH. Navrhované opatrenia v boji proti daňovým únikom v oblasti DPH.