Význam finančnej analýzy pri hodnotení hospodárenia podniku - Kostková, Albína, 1951-
Finančná analýza - prostriedok posúdenia finančnej situácie. Horizontálna a vertikálna analýza. Výpočet finančných pomerových ukazovateľov. Ukazovatele likvidity. Rozdielové ukazovatele likvidity. Doba obratu zásob. Doba splácania záväzkov. Obrat aktív. Obrat pohľadávok. Ukazovatele rentability. Podiel pridanej hodnoty v tržbách.