Demografické trendy na Slovensku na začiatku nového milénia - Jurčová, Danuša
Intenzita sobášnosti je stále na nízkej úrovni. Intenzita rozvodovosti sa naďalej zvyšuje. Intenzita plodnosti stúpa, odkladanie rodičovstva pokračuje. Nemanželsky narodené deti. Miera potratovosti. Úmrtnosť klesá. Zníženie intenzity vnútornej a zahraničnej migrácie. Starnutie obyvateľstva sa zrýchľuje.