Postavenie žien v súčasnosti - Janíková, Drahomíra
Ženy v našej krajine predstavujú viac ako polovicu populácie, majú viac ako polovicu vynikajúcich nápadov, ale tiež majú aj viac ako polovicu všetkých problémov. Faktom je ale to, že nerobia prinajmenej polovicu rozhodnutí, ktoré by mohli výrazným spôsobom ovplyvniť pozitívne napredovanie našej spoločnosti. Ženy sú citlivejšie, najmä na sociálne a psychologické témy, sú intuitívnejšie, komunikatívnejšie, lepšie vnímajú reč tela a vedia si uvedomiť, prečo niekedy komunikácia viazne. Vedia byť empatické, preto vedia pochopiť iných. Ženy nie sú lepšie ani horšie ako muži. Treba spojiť to dobré z oboch strán.