Základné princípy organizovania a tvorby organizačných štruktúr - Šukalová, Viera
Poslanie organizačnej štruktúry. Organizačná diferenciácia a integrácia. Departmentizácia. Uplatnenie centralizácie a decentralizácie. Časové hľadisko pri vytváraní organizačných štruktúr. Organizačné štruktúry podľa druhov útvarov a usporiadania vzťahov.