Analýza zmien v zamestnanosti v SR prostredníctvom Montgomeryho dekompozície - Lábaj, Martin, 1982-
Analýza zmien v zamestnanosti SR medzi rokmi 2000 a 2005. Základ tvorí otvorený statický Leontiefov model. Prostredníctvom tzv. Montgomeryho dekompozície sú zmeny v zamestnanosti rozložené na príspevok zmeny v produktivite práce, štruktúre výroby, štruktúre dopytu a na príspevok zmeny objemu dopytu. Takáto analýza by mala pomôcť nositeľom hospodárskej politiky pri riešení civilizačných výziev spojených so zamestnanosťou v 21. storočí.