K niektorým problémom poskytovania štátnej pomoci v Európskej únii - Tokárová, Mária
Štátna pomoc, jej monitorovanie, možnosti jej poskytovania. Právomoci Európskej komisie a jej úlohy pri posudzovaní a schvaľovaní štátnej pomoci. Hodnotiaca tabuľka štátnej pomoci poskytnutej v EÚ za rok 2008. Štátna pomoc poskytnutá v SR za rok 2008. Poskytovanie štátnej pomoci je veľmi citlivou oblasťou EÚ. Ak vlády členských štátov chcú poskytnúť štátnu pomoc, musia dôsledne zvážiť vplyv na vnútorný trh EÚ.