Prínos aplikovaných psychologických vedných disciplín pre vzdelávanie manažérov - Szarková, Miroslava, 1951-
V procese vzdelávania manažérov majú psychologické vedy špecifické postavenie. Jednak jednotlivé aplikované psychologické vedné disciplíny ako psychológia osobnosti, psychológia práce, psychológia riadenia a sociálna psychológia poskytujú širokú škálu poznatkov využiteľných priamo v procese vzdelávania manažérov, jednak tieto disciplíny súbežne dopĺňajú teóriu manažmentu. Stručný náčrt jednotlivých psychologických disciplín a vykreslenie ich prínosu pre vzdelávací proces manažérov.