Sociosynergetická-paradigma nanovidenia, nanopoznania a nanoprojekcie systémov - Turan, Dušan
Nanotechnologický vývoj hodnototvorných procesov firiem v presadzujúcej sa novej hladine spoločenskej deľby práce si objektívne vyžaduje multidisciplinárny a transdisciplinárny prístup v príprave manažérov znalostnej spoločnosti. Túto úlohu je možné realizovať iba prostredníctvom systémovo celistvej gnozeologickej paradigmy- sociosynergetiky. Súčasná univerzitná príprava manažérov v rozhodujúcej miere zabezpečuje znalostnú kvalitu iba na úrovni makrotechnológií a mikrotechnológií, ktoré sú ekonomicky, energeticky a ekologicky neudržateľné a historicky prekonané. Výzvou doby je sociosynergetický manažment hodnototvorných procesov firiem a spoločnosti.