Energetická bezpečnosť a energetická politika - Fabuš, Michal
Pojem energetická politika. Opatrenia používané pri tvorbe energetickej politiky. Pohľad na energetickú bezpečnosť v 21. storočí. Faktory v rámci energetickej politiky. Prístup k energetickej bezpečnosti v rôznych skupinách krajín. Priemyselné krajiny - netto importéri energetických surovín. Najväčšie krajiny - exportéri uhľovodíkových palív. Priority v oblasti energetickej bezpečnosti. Najväčšie novovznikajúce trhy s rýchlo rastúcim dopytom po energetických surovinách.