Príčiny, dôsledky globálnej krízy a predpoklady revitalizácie svetovej ekonomiky - Lysák, Ladislav
Počet identifikovaných finančných kríz v období rokov 1970-2000. Hľadanie východísk z krízy. Kritika najkompetentnejších medzinárodných organizácií, ako sú Svetová banka, Medzinárodný menový fond, G-20. MMF - radikálne zmeny. Pokračovanie v nasledujúcom čísle.