Požiadavky zamestnávateľov na absolventov vysokých škôl s ekonomickým zameraním - Olexová, Cecília, 1976-
Jednou z problematík vysokoškolského vzdelávania je konkretizácia jeho obsahu, ktorý sa musí prispôsobovať vývoju a zmenám v spoločnosti. Prezentácia výsledkov prieskumov zameraných na zistenie, čo požadujú zamestnávatelia od absolventov vysokých škôl s ekonomickým zameraním. Pozornosť je sústredená predovšetkým na všeobecné kľúčové kompetencie. Výsledky prieskumov môžu pomôcť pri konkretizácii obsahu ekonomického vzdelávania a pri výbere metód vzdelávania študentov, ktoré umožnia zdokonalenie zručností žiadaných budúcimi zamestnávateľmi.