Kvalita ekonomického rastu Slovenskej republiky - Fifeková, Elena
Úzke miesta ekonomického rastu Slovenskej republiky. Vývoj v roku 2009 poznačený hospodárskou krízou. Vývoj reálneho HDP v Európskej únii a Slovenskej republike (2000-2010). Tvorba HDP v jednotlivých odvetviach hospodárstva v EÚ 15 a SR (2000-2009). Oblasť vedy, výskumu, vývoja, inovácií a vzdelávania iba prevažne v polohe hospodársko-politických cieľov. Výdavky na výskum a vývoj v EÚ a SR (2005-2008). Zhoršujúca sa situácia v oblasti verejných financií. Saldo verejných financií a verejného dlhu vybraných krajín EÚ (2007-2009).