Chudoba ako hrozba trvalo udržateľného rozvoja - Liďák, Ján
Hlavné problémy súčasného globalizujúceho sa sveta a problematika trvalo udržateľného rozvoja. Diferenciácia nerovnomernosti medzi chudobnými a bohatými. Demografické ukazovatele a ekonomický rast. Medzinárodná rovnováha a vnútorná bezpečnosť.