New Public Administration a zvyšovanie efektívnosti verejnej správy - Šedivá, Mária
Uplatňovanie nových manažérskych metód riadenia vo verejnej správe sa postupne stáva základným determinantom zvyšovania kvality a efektívnosti verejnej správy vo vzťahu k občanovi, najmä pri poskytovaní administratívnosprávnych služieb. Nutná je tiež spolupráca a kooperácia jednotlivých druhov a stupňov verejnej správy (úradov) tak, aby občan vybavil požadované náležitosti komplexne, to znamená na jednom mieste a za optimálny čas