Pravosposobnosť Jevropejskogo Sojuza na zaključenije meždunarodnych dogovorov - Mráz, Stanislav
Právna spôsobilosť Európskej únie na uzatváranie medzinárodných dohôd. Právna subjektivita Európskej únie. Kritériá, ktoré medzinárodná organizácia musí splniť na to, aby mala právnu subjektivitu. Zmluva o Európskej únii (Maastrichtská zmluva) a otázky právnej subjektivity EÚ.