Génová mašinka - Herper, Matthew
Prístroj, ktorý by mohol zmeniť život, vyvinutý v americkom meste Guilford v štáte Connecticut. Osobný genómový stroj - najmenší a najlacnejší sekventátor na trhu (prístroj na dekódovanie DNA). Vynálezca prístroja - chemický inžinier J. Rothberg tvrdí, že sekvencovanie DNA vedcom pomôže nájsť slabé miesta v nádoroch a predpisovať pacientom lieky na mieru. Ako sekventátor funguje. Oblasti, kde by mohol byť sekventátor prínosom.