Formovanie environmentálneho správania sa musí začať od detstva vytvoriť environmentálne vzdelávacie prostredie - Krajňáková, Emília
Environmentálna výchova na školách ako súčasť výučby problematiky životného prostredia. Obsah, vedomosti, schopnosti a návyky v procese environmentálneho vzdelávania a výchovy na školách.