Užití víceúrovňových a víceprocesových modelů v demografii - Koudelka, Pavel
Využívanie viacúrovňového modelovania v demografii. Príklady skrytej heterogenity v rôznych oblastiach záujmu demografie a geodemografie - fenomén selektivity. Základný model. Dôsledky ignorovania individuálne špecifických neporovateľných charakteristík. Príklad viacprocesového a viacúrovňového modelovania - predmanželské spolužitie a rozpad zväzkov. Softvér pre modelovanie.