Ruské gulagy sú tu dodnes - Chelysheva, Oksana
Gulag - skratka ruského názvu pre Hlavnú správu táborov, pracovných osád a miest väzby, neslávne známej sovietskej štruktúry, ktorá bola vymyslená na vyčistenie štátu od jeho "triednych nepriateľov". Hoci stalinizmus bol koncom 50. rokov preč a o niekoľko desaťročí aj Sovietsky zväz, gulag je tu dodnes.