Frustrovaní a bez lídrov - Jahorau, Andrej
Politická situácia v súčasnom Bielorusku. Opozícia, občianska spoločnosť a nezávislé médiá - obete nezmyselnej odvety silových zložiek a tajných služieb. Lukašenkov režim politicky aj ekonomicky stabilný. Opozícia roztrieštená a občianska spoločnosť slabá a málo organizovaná na to, aby mohla podniknúť vážny krok. Nehomogénna finančná pomoc pre Bielorusko. Politický dialóg medzi EÚ a Bieloruskom. Zhoršenie vzťahov medzi Ruskom a Bieloruskom. Falšovanie volieb v Bielorusku. Vzťahy Bielorusko - EÚ zmrazené.