Potenciálne konfliktné zóny v Strednej Ázii - Čech, Ľubomír, 1955-
Päť bývalých republík Sovietskeho zväzu - Kazachstan, Uzbekistan, Turkménsko, Kirgizsko a Tadžikistan - súčasti regiónu Strednej Ázie. Geopolitický význam Strednej Ázie. Destabilizujúce faktory a príčiny možných konfliktov. Vnútorné konflikty. Aktivity vonkajších hráčov.