Povrchové vody v Slovenskej republike a Rámcová smernica o vode - Kučárová, Katarína
Rámcová smernica o vode (RSV) - (Smernica 2000/60/EC) a slovenská legislatíva. Environmentálne ciele pre povrchové vody. Ekologický stav, chemický stav, ekologický potenciál, kvalita vody a hodnotiace systémy pre povrchové vody.