Vybrané teorie migrace a jejich význam při vytváření migračních politik - Procházková IIinitchi, Cristina
Základný prehľad vybraných teoretických prístupov k migrácii. Tradičný neoklasický (makroekonomický) prístup k migrácii. Jednoduchý model vzťahu ľudskej práce a kapitálu. Todarov model. Mikroekonomické behaviorálne modely. Nová ekonómia pracovnej migrácie. Prístup medzinárodných migračných systémov (International migration systems approach).