Obchodná doložka ovplyvňuje priebeh ďalších vzťahov - Valachovičová, Viktória
Medzinárodné obchodné podmienky INCOTERMS posledný raz aktualizované v roku 2010. Aplikácia pri konkrétnom obchodnom prípade pramení z kúpno-predajnej zmluvy uzatvorenej medzi predávajúcim a kupujúcim. Výber vhodnej doložky. Eliminácia nedorozumení. Rozhodovací mechanizmus pri presadzovaní obchodnej doložky.