Dávky v hmotnej núdzi - Jaško, Jozef
Poskytovanie dávok v hmotnej núdzi upravuje v podmienkach SR zákon č. 599/2003 Z.z. Cieľom zákona je zabezpečiť občanovi, spolu s jeho príjmami základné životné podmienky a pomôcť mu v hmotnej núdzi. Podmienky nároku. Druhy a výška dávok. Poskytovanie dávky a príspevkov a poskytovanie jednorazovej dávky v hmotnej núdzi sa navzájom nevylučujú.