Nízko-uhlíková ekonomika, výzva pre nové podnikateľské príležitosti - Pásztorová, Jana, 1960-
Stabilizácia klimatických podmienok v rámci bezpečnostnej hranice je možná prechodom na globálny nízko-uhlíkový model ekonomického rozvoja. Základným predpokladom pre rozvoj nízko-uhlíkového modelu je prijatie novej energetickej paradigmy založenej na technológiách a znižovaní spotreby energie. Aplikácia nízko-uhlíkového modelu ekonomického rozvoja vytvára nové podnikateľské možnosti.