Krajina na križovatke - Pressburg, Adrian Peter
Odvrátenie sa Japoncov od jadra zvýši dopyt krajiny po rope a plyne, tie však bude treba hľadať mimo rizikových blízkovýchodných zdrojov. Podiel zdrojov na celkovej spotrebe energií v Japonsku. Japonská vláda bude nútená uskutočniť všetky štyri z ponúkajúcich sa možností.