Interaktívne aplety v e-learningovom vzdelávaní - Židová, Drahoslava
Texty určené pre e-learningové kurzy sú doplnené a obohatené vysvetľujúcimi obrázkami, zvukom a videom. V menšej miere sú využívané interaktívne aplety, ktoré poskytujú nielen názornosť, ale v niektorých prípadoch aj možnosť interakcie. Študenti majú možnosť vo vopred pripravenom prostredí nielen sledovať (animácia), ale tiež simulovať a modelovať určité deje. K výhodám apletov patria tiež ich jednoduchosť, zameranosť na konkrétny úkaz a dostupnosť na internete.