Analýza podnikateľského prostredia v cestovnom ruchu z hľadiska teórie neviditeľnej ruky trhu - Horeháj, Jozef
Existencia neviditeľnej ruky trhu v CR a narúšanie trhového mechanizmu štátnymi intervenciami, ktoré demotivujú podnikateľské prostredie v CR. Výskum sa obmedzuje na vysvetlenie zníženia multiplikačného efektu daňovým zaťažením, na riziká vládneho subvencovania odvetvia a kauzálne vzťahy vnútri podnikateľského prostredia a ich narúšanie intervenciami.