Zamedzenie daňových únikov v oblasti DPH pri karuselových podvodoch - Schultzová, Anna
Zabránenie daňovému úniku v oblasti dane z pridanej hodnoty prostredníctvom vyvinutého mechanizmu kontroly zdaňovania tovarov podaním súhrnného výkazu. Zhromažďovanie informácií zo všetkých členských štátov EÚ v európskej databáze súhrnných údajov. Systém štatistického zisťovania a hlásenia - Intrastat. Význam spolupráce a prenosu informácií medzi daňovými správami členských štátov v oblasti DPH. Odhaľovanie karuselových podvodov. Zainteresované subjekty karuselových podvodov. Karuselové podvody ako vážny celospoločenský problém.