Analýza konkurencieschopnosti štátov V4 vo svetle medzinárodných indexov konkurencieschopnosti - Dudáš, Tomáš, 1976-
Vývoj konkurencieschopnosti štátov V4 (Slovensko, Česká republika, Maďarsko a Poľsko) na základe skúmania ich pozície v medzinárodných rebríčkoch konkurencieschopnosti. Skúmanie v rámci tohto príspevku je založené na dvoch hlavných indexoch konkurencieschopnosti, ktoré sú najuznávanejšie na medzinárodnej úrovni a ktoré spracovávajú aj konkurencieschopnosť všetkých štyroch štátov V4.