ESPON program - Šipikal, Miroslav, 1976-
Program ESPON (European spatial planning observation network) 2013 - významný príspevok k snahe rozvíjať poznanie o priestorovej dimenzii rozvoja. Program prijatý Európskou komisiou 7. novembra 2007. Základné ciele programu. Správy o dokončených projektoch zverejnené na internete - www.espon.eu. Do výskumu zapojená aj Ekonomická univerzita v Bratislave v rámci realizácie projektu KIT (Knowledge - innovation - territory).